Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@14:43:16 GMT

انتظاراتی که بازار بورس برآورده نکرد

تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۴۲۰۱۲

انتظاراتی که بازار بورس برآورده نکرد

در این متن به بررسی بازار بورس قبل و بعد از بیماری کرونا و بالا و پایین‌هایی که همه مردم با آن داشتند، می‌پردازیم.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام فانتیکال، همراه با  سربرآوردن ویروس منحوس کرونا مردم کشور ما با مشکلات عدیده اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کردند، که در این دوران بازار بورس و اوراق بهادار که  یک بازار تازه و پر بازده بود توجه مردم را به خود جلب کرد  و این امر باعث شده بود صف‌های  بلند و طولانی در جلوی دفاتر کارگزاری‌ها  ایجاد شود و سامانه سجام نیز روزهای شلوغی را پشت سر بگذارد، در این ایام رجوع مردم به سایت‌های بورسی  مانند ره آورد و سهام یاب و فانتیکال برای دیدن  تحلیل‌های مختلف نمادهای بازار بورس اوراق بهادار از جمله تحلیل شستا و تحلیل فملی و تحلیل برکت و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

... به شدت زیاد شده بود. 

ورود مسولین برای ترغیب مردم به سرمایه گذاری در بورس

در کنار این عوامل مسئولان کشور نیز یکی پس از دیگری مردم را برای سرمایه گذاری در بازار بورس  ترغیب می کردند از جانب دیگر خبر می رسید که  سرمایه افرادی که در بازار بورس سهام هایی مانند شستا خریداری کرده بودند هر روز افزوده می شد و همه این عوامل دست به دست هم داد تا مردم با حضور خود و سرمایه‌گذاری در این بازار موج بی‌سابقه‌ای را رقم بزنند و انواع سند بازار تحلیل‌های نمادهای  بازار بورس رونق پیدا کند.

پایان ماه عسل 

اما این دوران خوش  و به دست آوردن سودهای کلان و سبز پوش بودن تابلوی بازار بورس اوراق بهادار و پربازدید شدن صفحات تحلیل های نمادها در سایت‌های مختلف بورسی زیاد به طول نیانجامید و زمانی که شاخص بازار به نزدیک به دو میلیون رسید  دوران خوش و ماه عسل  به پایان رسید. خبرگزاری‌ها به این موضوع اشاره کردند که صندوق‌های سرمایه‌گذاری دولت آینده درخشانی دارند ولی مانند دیگر سهام‌های موجود در بازار دچار ریزش شده‌اند و متاسفانه کار به مرحله‌ای رسید که صندوق‌های دولتی که قرار بود رفاه و عدالت را تحقیق کنند و سود خوبی را به مردم برسانند به سرعت دچار ریزش شدند تا جایی که خریداران سهام در لیست مال باختگان بازار بورس و اوراق بهادار قرار گرفتند و ضربه سنگینی به وضعیت اقتصادی آنها وارد شد و تمام آرزوهایشان نقش برآب شد.
این وضعیت باعث شد دولت به دنبال طرحی برای جبران ضرر سرمایه گذارانی که با امید و آرزو، سرمایه خود را در سهم‌هایی همچون شستا و برکت و فملی و... سرمایه گزاری کرده بودند باشد.  در دوران درخشان بازار بورس در سال ۱۳۹۹ و بنابر آن طرح و بهداد صندوق را از دارایی های خود در قالب صندوقهای دولتی قابل معامله به بازار عرضه کند. به این ترتیب صندوق  نخست صندوق بانکی و بیمه‌ای باشد صندوق دوم پالایشگاه باشد و صندوق سوم خودرویی  دولت سهام خود را در قالب این سه صندوق به مردم واگذَار کند. صندوق های دولتی که دولت وعده داده بود با تخفیف خوبی به  افرادی که خواستار سهام بودن واگذار شد هر فرد ایرانی می توانست با کد ملی خود  سهام صندوق ها را خریداری کند. در این زمان، بازار تحلیل ها داغ بود، از جمله تحلیل شستا و تحلیل پالایش.

کی می‌شود به اصلاح بازار برسیم؟!

البته در بازار گفته می شد که بازار در حال اصلاح است و این ریزش‌ها امری عادی است و باز دوران خوب برمی‌گردد ولی آنچه که اصلاح گفته می‌شد، به سقوط کشیده شد و شاخص به سرعت ریزش کرد و به نزدیک یک میلیون تومان رسید، برای تصدیق این حرف فقط کافی بود تا یک بار به صفحه تحلیل شستا یا فملی یا برکت یا ... سری بزنید. افرادی که به امید سود کلان وارد این بازار شده بودند و با ریزش بازار سرمایه‌شان را از دست داده بودند اعتراضات شان شروع شد  و خواستار کمک و و حمایت مسئولان شدند و در این برهه از زمان وعده های حمایتی مسئولان شروع شد حتی بارها سخن از مصوبات و قوانین حمایتی از بازار سرمایه مطرح شد، اما به نظر می آید بخش مهم یا به عبارتی تمام این وعده‌ای حمایتی مسئولان از سرمایه‌داران خرد تا به امروز به فراموشی سپرده شده است.
امید است که با بهبودیافتن بازار سرمایه وقتی که چشم مردم به صفحات تحلیلی بورس مثل تحلیل شستا و تحلیل برکت و... در سایت هایی مثل فانتیکال می افتد خوشحال شوند.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شستا بورس اوراق بهادار سرمایه گذاری بازار بورس صندوق ها تحلیل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۴۲۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد

در ادامه روند کاهش دو روز گذشته، امروز (چهارشنبه) شاخص کل بورس با کاهش ۴۰۰۰ واحدی، در کانال دو میلیون و ۲۶۴ هزار واحد ایستاد.

به گزارش ایسنا، بازار سهام آخرین روز کاری هفته را بدون نوسان آغاز کرد و در پایان معاملات، شاخص کل بورس اوراق بهادار ریزشی ۴۰۰۰ واحدی را تجربه کرد. در این میان شاخص کل هم‌وزن با رشد اندک، به ۷۵۰ هزار واحد رسید.

در بازار امروز ۲۹۵ هزار و ۲۵۹ معامله به ارزش ۴۰۰۰ میلیارد و ۳۲ میلیون تومان انجام شد

سه نماد فملی، فولاد و کچاد بیشترین تأثیر را در شاخص کل بورس داشتند. همچنین سه نماد شستا، ذوب و فملی نیز پرتراکنش ترین نمادهای بازار بورس بودند.

گفتنی است؛ حقیقی‌ها در روز جاری حدود ۲۴۶ میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند.

اما شاخص کل فرابورس رشد ۰.۳۷ درصدی را تجربه کرد و در کانال ۲۵ هزار و ۱۹۳ واحدی ایستاد.

در این بازار بیشترین حجم معاملات به گروه خودرو رسید و پس از آن بیشترین حجم معاملات به گروه فلزات اساسی اختصاص یافت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • آخرین جزئیات از زمان رونمایی صندوق پوشش ریسک بازار سرمایه اعلام شد + فیلم
  • بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • کدام خودروی سایپا 700 میلیون تومان شد؟